05 март 2008

Снежно и други трагедии

След много приятната изминала седмица, в която градусите бяха като в Пловдив - около 15 градуса тази очевидно ще премине под формата на различни валежи и най-вече снежни. Вчера започна с дъжд и премина в сняг. Днес цял ден валя сняг, но заради гадния дъжд не успя да натрупа нищо. Неприятното е, че става киша и като спре да вали и стегне ще бъде неприятно. Добре, че все си намирам някакъв транспорт и се придвивам на сухо ;) Много обичам да гледам как вали сняг, особено вечерно време. Някакво омайно такова е, и успокоява.


Бях се нагласил да гледам поредния епизод на Music Idol 2 (досега беше Idiot, Invalid), но разбрах, че заради обявеният национален траур са решили да не го дават днес. И вместо това някакъв тъп _военен_ филм (името му е "Изгубеният батальон", ако някой го интересува). Може и да не е тъп, но ми се струва страшно неподходящо особено в този момент - все пак във военен филм става дума за убийсва, смърт...
С колегата обсъждахме, че по пътищата са умирали и продължават да умират и по повече хора на ден, но никой не си е и помислял за нац. траур. А пък като споменем пътищата няма как да не се замислим отново как Стависки намаза условна присъда въпреки медийния и обществен интерес, а пияната женица отнесе максималното наказание от 14 години. Странна страна сме и май си има и предимства, че не съм в България. От една страна съм по-далеч от българските абсурди, а от друга страна босненските не ме вълнуват особено тъй като не смятам да живея кой знае колко тук.

2 коментара:

sd каза...

Що ни пишиш уа, дан'тъ й затрупал сенга?

sarajlijka каза...

само искам да ти пожелая успех, и да ти кажа, че се намираш в един от най-хубавите градове в света, ако не си разбрал вече!!